De Watersport in 2021

Gelukkig nieuwjaar! Na een bewogen 2020 waarin veel nieuwe mensen het plezier van de watersport ontdekten, is het de vraag wat 2021 zal brengen. Er zijn al wel een aantal dingen die we zeker weten, plus een aantal dingen waar we naar uit kunnen kijken.

Brexit en de watersport

Het is officieel. Sinds het begin van dit jaar is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van de Europese Unie. Dit heeft ook effecten op de watersport. Booteigenaren die hun boot naar of van het Verenigd Koninkrijk willen voeren, zullen meer papierwerk moeten tonen. Mensen die met de boot vanuit het VK naar Nederland varen, kunnen minder (belastingsvrij) meenemen. Ook de regels voor huisdieren zullen strikter zijn.

Waarschijnlijk zijn er weinig mensen die in de huidige omstandigheden naar het VK willen varen. Voor diegenen die dat toch doen, hierbij een waarschuwing om te checken wat de wetgeving zegt voordat u op reis gaat. Op het moment zijn er nog steeds veel onduidelijkheden. Doe onderzoek of neem contact op met uw adviseur voordat u vertrekt, zodat u niet tussen de wal en het schip raakt op de Britse wateren.

Corona

Jammer genoeg weten we zeker dat het Coronavirus nog een rol blijft spelen in ons leven dit jaar. Tot minstens 19 januari kunnen er nog geen groepslessen en wedstrijden plaatsvinden. Wel kunnen die mensen die het durven om in de winter het water op te gaan nog steeds zelf van de watersport genieten. Dat zal ook zo blijven.

De Olympische Spelen

Nu het slechte nieuws aan de beurt is geweest, iets om naar uit te kijken: de Olympische Spelen die in 2020 niet door konden gaan staan nog steeds gepland voor deze zomer. Of ze ook echt door kunnen gaan, zal afhankelijk zijn van een groot aantal factoren. Het comité is druk bezig om ervoor te zorgen dat alle sporters op tijd een vaccin krijgen. Ondertussen blijft Team NL hard trainen voor het geval dat ze dit jaar toch echt naar Tokyo mogen gaan. Wij staan klaar om ze toe te juichen.

En meer…

Als er één ding is dat we geleerd hebben vorig jaar, is dat we niet kunnen voorspellen hoe dit jaar verloopt. We zullen proberen u op de hoogte te houden. Er valt veel te beleven in de watersport en wij beleven dat graag samen met u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *