Ken uw redders op het water

De laatste tijd zijn er een aantal ongevallen op zee in het nieuws geweest. Dit is natuurlijk een enorme tragedie voor de families die hierbij betrokken zijn, maar daarnaast voor iedere watersporter ook een sterke herinnering dat we voorzichtig moeten zijn. Het water heeft eigen plannen, waar we respectvol mee om moeten gaan.

Weet u wat u moet doen als u in de problemen komt? De Kustwacht is voor acute problemen bereikbaar via 112 of marifoon kanaal 16. Voor minder urgente gevallen kunt u de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bellen via 0592-390451. De KNRM biedt zelfs een gratis app zodat de juiste hulpdiensten meteen weten waar u bent als u contact opneemt.

Voor diegenen onder ons die nieuw zijn en de KNRM nog niet zo goed kennen, dit goede doel staat al sinds 1767 klaar om mensen uit het water te redden. Dit kunnen ze niet zonder hulp. Om meer over deze cruciale organisatie te leren, te kijken hoe u ze kan helpen en meer: www.knrm.nl. Hoe meer u weet over het water, het weer en de helden van het water, hoe meer u kunt ontspannen tijdens uw favoriete activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *