Pasen & het begin van het nieuwe watersportseizoen

Dit weekend staat niet alleen in het teken van Pasen, maar ook van de start van het nieuwe watersportseizoen. Het eerste zonnige lange weekend van het jaar maakt het onmogelijk het water te weerstaan. Bent u van plan om erop uit te gaan? Lees dan eerst deze tips en geniet ervan!

Wat mag er momenteel?

Ook op het water hebben we nog steeds te maken met de Coronamaatregelen. Hoewel we al sinds 16 maart meer kunnen sporten, blijft het voor sporters vanaf 27 jaar ook op het water nodig om 1,5 meter afstand te houden. Daarnaast mogen sporters van 27 jaar of ouder maar in groepen van vier of minder samen sporten.

Voor niet-sporters van alle leeftijden gelden dezelfde afstandsregels, waarbij men wel met het eigen huishouden op één boot het water op mag. Voor mensen die dit weekend graag een haven willen bezoeken, is het mooi om te weten dat ze open zijn. Blijf hierbij natuurlijk letten niet alleen op de afstand maar ook op de hygiëne en uw handen dus wassen nadat u met publieke faciliteiten in aanraking bent gekomen. U weet maar nooit!

Waar kan ik heen?

De meeste booteigenaren kennen het vast al wel: www.vaarweginformatie.nl. Op deze website leest u precies waar u gerust heen kan varen en welke vaarwegen door werkzaamheden of dwarsliggende schepen momenteel dicht zijn. Bent u onderweg? Er bestaan ook smartphone apps die informatie van deze website gebruiken, voor uw gemak.

Geniet veilig

Namens iedereen bij team Watersport wens ik u een heerlijk Paasweekend en natuurlijk een geweldig vaarseizoen. Het blijft anders dan anders, maar desondanks kunnen we samen op afstand van het water blijven genieten. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *