Samen duimen voor Team NL

Nee, ik heb het niet over de Nederlandse wielrenners of ons nationaal elftal. Vandaag verdient ons officieel kitefoilteam alle beste wensen op het Europese Kampioenschap Mixed Team Relay. Dit is een belangrijke stap naar de Olympische Spelen in 2024, waar kitefoilen een eerste debuut gaat maken.

Wat is kitefoilen?

Voor wie nog niet bekend is met de nieuwste Olympische sport kan veel raden aan de hand van de afbeelding bovenaan deze pagina. Simpelweg gezegd is het een variatie op kitesurfen waarbij men boven in plaats van op het water beweegt. Het wordt ook wel hydrofoiling genoemd, waarbij de hydrofoil de naam van de surfplank met een vleugel eronder is. Een van de grootste voordelen van deze sport is dat het ook met weinig of bijna geen wind leuk is om te doen. Wie kan u hier beter van overtuigen dan een van onze (hopelijk over vier jaar Olympische) kampioenen? Mariska Wildenberg legt op haar eigen blog in het Engels goed uit wat kitefoilen is en waarom het tijd is om deze sport te gaan volgen – of zelf te proberen.

Ons team

Het huidige EK evenement is een Mixed Team Relay. Onze twee kampioenen zijn Sven van de Kamp en de eerder genoemde Mariska Wildenberg. Houd deze namen in de gaten, want u gaat vast nog vaker van ze horen! Dit topteam wordt bijgestaan door coach Casper Bouman en ondersteund door het Watersportverbond. Onafhankelijk van waar ze eindigen op het EK in Oostenrijk, geeft coach Bouman op de website van het Watersportverbond aan dat hun hoofddoel het opdoen van competitieve ervaring is. Ze kunnen dus eigenlijk niet verliezen, maar een medaille staat nooit verkeerd. Succes, allebei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *