Trots op onze Olympische (water)sporters

De Olympische Spelen in Tokyo waren om vele redenen bijzonder. Een jaar later dan gepland en door het Coronavirus zonder live publiek. Maar ook met veel mooie momenten. De videoclip van Sifan Hassan’s geweldige comeback wordt nog steeds gedeeld. Nederlandse sporters hebben het landelijke record gebroken door met in totaal 36 medailles terug te komen. En kijkers konden veilig op afstand genieten van een reis door Japan.

Van de 36 Nederlandse medailles zijn elf op of in het water behaald. Zeilen, roeien, windsurfen, zwemmen… Nederland heeft zich laten zien! Als watersport-enthousiasten zijn wij natuurlijk extra trots op Kiran Badloe, die met windsurfen het goud behaalde, en op Marit Bouwmeester, Annemiek Bekkering en Annette Duetz, die zeilend bronzen medailles verdienden.

Iedereen die meedeed met deze unieke Olympische Spelen verdient applaus. Om in zulke complexe omstandigheden een topprestatie te leveren, is uitermate lovenswaardig. Onze complimenten aan alle sporters, trainers, coachen en andere ondersteuners. Op naar 2024!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *