Veilig suppen kan iedereen

Het Stand-Up-Paddelen, oftewel suppen, is dit jaar ‘dankzij’ de Coronacrisis uitermate populair geworden. Deze sport, die uit Hawaï is overgekomen, past perfect bij ons waterig land. Beginners kunnen de vele grachten in onze steden ontdekken zonder zich zorgen te maken over krachtige wind of grote golven, terwijl gevorderden genoeg rivieren, meren en zee hebben om uitgedaagd te worden. Doordat suppers constant bezig zijn hun evenwicht te bewaren, is het bovendien een gezonde manier om nieuwe plekken te ontdekken.

Huurt u een SUP-board voor een uur of een dag, of neemt u deel aan een les op een SUP-school? Dan regelt het bedrijf als het goed is de juiste verzekeringen zodat u veilig van het peddelen kunt genieten. Bent u echter van plan om zelf een SUP-board te kopen? Dan zijn er een aantal verzekeringsrisico’s om rekening mee te houden.

Waar aan te denken:

  • Uw inboedelverzekering. Een SUP-board met peddel kan tussen de € 800 en € 3.000 kosten, of meer. Zo’n bedrag wilt u niet kwijtraken. Om uw board tegen ongelukken en diefstal te verzekeren, heeft u een goede inboedelverzekering nodig met buitenshuisdekking. Let bovendien op dat een dure aankoop boven de huidige limiet van uw inboedelverzekering kan uitschieten. Reden genoeg om uw tussenpersoon of verzekeraar te laten weten dat u deze aankoop heeft gedaan.
  • Uw ongevallenverzekering. Hoewel iedereen kan leren SUP-boarden, gaat het begin vaak gepaard met vallen en opstaan. Daarnaast bevindt u zich waarschijnlijk op een openbare plek. Een bootje kan iets te dichtbij langs varen en uw evenwicht verbreken. Heeft u de juiste ongevallenverzekering voor als er iets misgaat?
  • Uw aansprakelijkheidsverzekering. Net zoals een voorbij varende boot u schade aan zou kunnen doen, kunt u met een SUP-board ook per ongeluk schade aan een ander of diens eigendom doen. Bent u hiervoor verzekerd? En bent u bijvoorbeeld verzekerd als uw kind, waarvoor u verantwoordelijk bent, een ongeluk veroorzaakt op het water? U weet nooit wat er kan gebeuren. Boten en boarden kunnen dure objecten zijn. Reparaties aan die van een ander wilt u waarschijnlijk niet uit eigen broekzak betalen.
  • Uw reisverzekering. Suppen kan overal, maar op vakantie is het natuurlijk extra aantrekkelijk. Biedt uw reisverzekering de juiste dekking voor zulke sportieve activiteiten? Ook dit kunt u navragen bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Zo ziet u dat er meer is dan alleen uw evenwicht behouden waaraan u moet denken bij veilig suppen. Met het juiste advies zijn zowel het evenwicht als de financiële veiligheid echter gemakkelijk te bereiken. Dan rest u alleen nog maar volop te genieten van de mooie dagen op het water.

2 berichten

    1. Fijn dat u zo goed op de hoogte bent van de voorwaarden die voor uw verzekering gelden. Helaas zijn deze niet bij iedere verzekeraar hetzelfde en kunnen deze sporten en de materialen uitgesloten zijn van sommige reguliere aansprakelijkheidsverzekeringen. Gelukkig is dit bij u niet het geval. Bedankt voor uw reactie en veel waterpret!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *